Срещи с Велизар Енчев

Велизар Енчев от БСП за България: Акцентът е един- Да свалим ГЕРБ от власт

На 18 и 19 май 2019 година Кандидатът за евродепутат от листата на “БСП за България” Велизар Енчев се срещна с обществеността в Бобов дол и Кюстендил. Разговаря и със запасни офицери и сержанти.
 
“Това са избори за евродепутати, но по същество са- Вот на недоверие на правителството на ГЕРБ и т. нар. Обединени патриоти.

От този вот зависи дали ще има извънредни парламентарни избори. За 10 години те показаха какво могат и по- точно,  какво не трябва да се прави. Бойко Борисов е заявил, че опозицията готви нов Костинброд на ГЕРБ, това е добра новина, защото Борисов се готви за загуба. От обиколките ми страната виждам два феномена- страх и увереност, че ГЕРБ ще бъде победен. Имам усещането че дори и негласуващите ще дадат своя глас, за да падне ГЕРБ от власт”, заяви в Кюстендил Велизар Енчев.
Кандидатът за евродепутат обвини десните, консервативни правителства, които управляват ЕС, за напускането на съюза на Великобритания и се обяви за рестартиране на системата.
 
Коментирайки модела на избори в България и скандала Костинброд, Велизар Енчев бе категоричен:
“Нов Костинброд, по скоро ГЕРБ ни готви такъв, с модела Пловдив- Иван Тотев и как се правят невалидни бюлетини, с модела Галиче и с докарване на избиратели. Готви ни се зала Универсиада 2012 година, когато над главите на преброителите стояха 2 народни представители от ГЕРБ. Надявам се нашите представители в избирателните комисии да са много добре подготвени и да не допуснат нова манипулация на вота. Аз винаги съм твърдял, че 2017 година ГЕРБ не спечели изборите, ГЕРБ открадна изборите, а БСП увеличи Парламентарната си група от 40 на 80 души. Съпротивата срещу ГЕРБ започна преди 2 години. Първата победа над ГЕРБ, която го отправи в политически нокдаун бе избора на Румен Радев за президент срещу Цецка Цачева. Аз се надявам този път да бъде вторият удар, който ще ги изпрати в политически нокаут”.
 
“БСП за България” е с №18 в бюлетината!

 

Фейсбук на БСП