“Това е нашият кандидат”

Народният представител от Кюстендилски избирателен район и кандидат за евродепутат от листата на “БСП за България”, Валери Жаблянов призова за равносметка преди изборите за Европейски парламент на 26 май. Тези избори са в края на 10- годишно управление на ЕС и на България от десницата.

“За съжаление, не успяхме да се придвижим напред, от последното място по доходи и икономическо развитие в Европейския съюз. БСП е за промяна и в ЕС и в България.

Интересът на България е Европейската левица да има мнозинство в следващия Европейски парламент, който да избере председател на Европейската комисия от листите на социалистите и социалдемократите. Очаквам активност и подкрепа за №18 в бюлетината в област Кюстендил, за да се сложи началото на промяната в начина на управление на България”, заяви Валери Жаблянов.

Кандидатът за евродепутат от БСП припомни, че над 2 млн. българи са напуснали страната, за да търсят по- високи доходи в други страни от ЕС. Трябва да започне обратния процес, посочи Жаблянов.

Като народен представител от Кюстендилски избирателен район, Валери Жаблянов коментира и проблемите на региона. “Почти нито един въпрос от дебатираните в кампанията преди 2 години не е решен.

Обезлюдяването на региона продължава, остават нерешени и проблемите в селското стопанство и местната икономика. Всичко, което засягаше ролята на държавата остава същото.

Това се нарича- стагнация. Някои го биха нарекли - стабилност, но дали на някой му харесва тази стабилност?”, попита Валери Жаблянов. Той припомни, че БСП напусна Парламента, заради промените в Изборния кодекс и намерението за отмяната на преференциалния вот. Жаблянов разчита и на индивидуалната оценка на избирателите от региона, като за него може да се гласува с №18 в бюлетината и преференция- 113.

 

Валери Жаблянов се срещна с председателя на общинската партийна организация на БСП- Кюстендил Росен Димитров и част от актива на партията. “Това е нашият кандидат”, посочи Росен Димитров и призова, всички новоизбрани евродепутати след изборите на 26 май да работят за България, като загърбят политическата си принадлежност.

Фейсбук на БСП