С номер 28 в интергалната бюлетина!

rila 2На посещение в рилското корито на кюстендилска област на 13 октомври 2024 година бе Иван Ибришимов - водач на водачът на БСП – Обединена Левица за 10 МИР Кюстендил.

Безспорно липсата на редовен транспорт за връзка с центрове като Дупница и Благоевград е един от най-големите проблеми, които имат жителите на община Рила,смята водачът на БСП – Обединена Левица . “Днес бяхме там, заедно с колегите Даниел Кьосев, Станислав Павлов,Симеонка Манова и Валери Райчев. На срещата с рилчани хора, говорихме точно за транспортната схема, която трябва да мине през одобрение от местната власт. В повечето случаи обаче превозвачите отказват да изпълняват курсове по тези направления, защото ги смятат за нерентабилни.
От БСП-Обединена левица смятаме, че може да се разшири бюджетната подкрепа за гарантиране на междуселищните транспортни връзки. Сегашните критерии за разпределение на средствата поставят в неизгодно положение средните и малките общини и създават условия буквално за транспортна изолация на слабо населени места.” поясни той.
По-късно през деня от БСП –Обединена Левица-10 МИР Кюстендил посетиха Събора на животновъдите в Сапарева баня. В предлаганите от социалистите 100 решения са заложили подкрепа за семейните ферми чрез създаване на национална програма „Семейно стопанство“. Тази програма ще предоставя земя и средства на домакинства за производство на зеленчуци, традиционни култури, билки, мед, плодове, мляко и месо. Ще се заложи приоритетно финансиране на овощарството, животновъдството и на биоземеделието.

rila 1

Фейсбук на БСП