Време за справедливост

Българска Социалистическа Партия

Посещение в Кюстендил

На 22 април 2019 година депутатът от  44- то Народно събрание и втори в листата на БСП, след водача Елена Йончева, Петър Витанов се срещна с кюстендилци и жители на село Шишковци. Той бе придружаван от колегата му народен представител от област Кюстендил д- р Иван Ибришимов.

„Виждам едно узряване за необходимостта от промяна, промяна на начина на управление най- вече в България, но и в цяла Европа. Владимир Димитров- Майстора е възприел село Шишковци, като Рая и то е дало вдъхновение за неговите картини, с които ни е прославил в цял свят. Сега, вместо Майстора, има една област известна преди със своята селскостопанска продукция,  която се бори за оцеляване, сега няма нищо. Това е пример как не трябва да се харчат европейски средства, как парите за обща селскостопанска политика отиват не по предназначение и са способни, тези неефективно изхарчени средства да убият цели региони. Разбирам че, в тези села няма нито едно останало българско училище, тогава за каква икономическа перспектива говорим? Много тъжно ми стана”, коментира Петър Витанов.

Възрастните хора от кюстендилското село Шишковци  му казали- козите ни ядат ябълките, докато децата нямат пари за плодове.
„Козите им ядат ябълките, защото ги изкупуват под 10 ст. Хвърлят и черешите, защото ги изкупуват под  себестойност, което е много отчайващо. Необходимо е едно преработвателно предприятие, една борса, малко грижа за тези фермери, тези герой, хора, които стоят въпреки всичко, въпреки правителството и тази политика на ликвидация, която виждаме през последните 10 години”, заяви народният представител на БСП.

Петър Витанов отговори на въпроси и за регионалната политика в България и за състоянието на Кюстендилска област, която е на едно от последните места по Брутен вътрешен продукт и средна работна заплата.
„Очевидно, Правителството е неспособно да изравни регионалните дисбаланси в страната. Тъжно е да видим, само на 70- 80 км. от София, град и регион известни с плодородието си, който е в подобно състояние, заплашен буквално от изчезване, с липса на млади хора и преимуществено с един ромски етнос, без икономическа перспектива и без доходи. Правителството може да даде друг тип управление на такива региони. Ние от БСП имаме своята Визия за България и сме разписали как да направим догонващо развитие спрямо големите 4- 5 мегаполиса в страната”, каза Петър Витанов.

Кандидатът за евродепутат коментира и различните приоритети на двете основни политически сили в страната.
„Слушам политическите ни опоненти от ГЕРБ и техните приоритети- дигитализация, цифровизация, супер модерен компютър, фалшивите новини, е такива глупости, това е тотално скъсване с реалността. За каква дигитализация говорим, когато 1/3 от София няма канализация?! Каузата е: по- високи доходи и България да не е този резервоар за гастарбайтери в по- развитите страни; повишаване на благосъстоянието на хората, да останат тук и да раждат здрави деца за България.

Народният представител от Кюстендилски избирателен район, д- р Иван Ибришимов бе категоричен:
„Хората искат промяна. Вече знаят, че това правителство- Борисов 3 е изчерпано и искат не промяна с Борисов 4, а с нов Министерски съвт, със социално ориентиран политика, политика за хората”.
На посещение в област Кюстендил е и 6- тия в листата на БСП Иван Кръстев, който е бивш зам.- министър на образованието и съветник на досегашния евродепутат  Георги Пирински. Той е в Сапарева баня и Дупница. След Кюстендил, Петър Витанов и Иван Ибришимов проведоха срещи в Рила и Кочериново.

 

Кандидати за общински съветници от БСП

Местни избори - 27.10.2019 г.

Номер на листата: 56!
БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

    101. Росен Раденков Димитров
    102. Атанас Любомиров Гергинов
    103. Лилия Георгиева Чингарска-Димитрова
    104. Йордан Каменов Тодоров
    105. Невенка Асенова Панчева
    106. Лилия Живкова Евтимова-Алексиева
    107. Бойко Любомиров Клечков
    108. Елена Кирилова Йовева Димитрова
    109. Христо Сашов Цуцумански
    110. Асен Младенов Иванов
    111. Димитър Иванов Соколов
    112. Даниел Владимиров Испорски
    113. Десислава Георгиева Разсолкова
    114. Йордан Николов Костадинов
    115. Тошо Иванов Мухтанов
    116. Севделин Първанов Атанасов
    117. Григор Димитров Велинов
    118. Милена Огнянова Митева
    119. Ганка Чанева Ангелова
    120. Биляна Кирилова Попова-Димитрова
    121. Страхил Христов Данчев
    122. Георги Кирилов Иванчов
    123. Серги Дамянов Цонев
    124. Снежана Иванова Арсова
    125. Стоян Симеонов Ръждавички
    126. Соня Георгиева Павлова
    127. Добромир Руменов Димитров
    128. Даринка Здравчова Маринова
    129. Василка Цветанова Кръстева
    130. Рени Борисова Мирчева
    131. Венера Александрова Тасева
    132. Огнян Любенов Пешев
    133. Таня Георгиева Кирилова
    134. Стоян Тимев Манов
    135. Марио Иванов Янев
    136. Валентина Страхилова Кирилова
    137. Марио Костадинов Георгиев