България има нужда от ново, справедливо и ориентирано към обикновените хора управление

sresti 2В община Невестино и община Бобов дол се проведоха срещи за представянето на листата на БСП-Обединена левица .
Ето какво сподели Ивн Ибришимов - водач на листата на БСП Обединена Левица за 10 МИР Кюстендил : "Благодаря на кмета и зам.-кмета Димитър Стаменков и Йордан Глогов, че уважиха представянето на листата на БСП-Обединена левица в Невестино, благодаря и на Мая Манолова, която също беше с нас и ни подкрепи.
Всички леви партии в коалицията сме твърдо решени, че България има нужда от ново, справедливо и ориентирано към обикновените хора управление. Радвам се, когато виждам ентусиазма и приятелски настроените лица на хората, с които се срещаме в различните общини. Определено си личи, че хората и то най-вече левите хора са имали нужда от това обединение в ляво.
Едни от първите промени, които ще внесем в бъдещия парламент, ще засегнат законодателството в областта на ВиК услугите, като ще настояваме общините да имат право да създават свои дружества, а хората да бъдат компенсирани, ако са оставени без вода.
На срещата в Бобов дол не спестихме разговора за енергетика и какво ще се случи след като т.нар. "зелена сделка" стане факт. Промените в Пътната карта за климатична неутралност няма как да бъдат приети, ако няма защита на социално слабите хора при либерализацията на пазара на електроенергия. Необходимо е веднъж завинаги да се дефинира ясно понятието "енергийна бедност". БСП-Обединена левица предлага и в регионите, които ще бъдат засегнати от „зелената сделка“, фирмите да бъдат освободени от данъци за 7 години. Само така тези райони ще станат интересни и предпочитани за инвестиции, които ще рефлектира върху заетостта и доходите".
Време е за решения!

sresti 1

Фейсбук на БСП