Цветя пред паметника на Ильо Войвода по случай 143-годишнината от Освобождението на Кюстендил от турско робство

При посещението си в Кюстендил на 29 януари 2021 година Корнелия Нинова положи цветя пред паметника на Ильо Войвода по случай 143-годишнината от Освобождението на Кюстендил от турско робство

„Ковид кризата още повече доказа необходимостта от сериозна промяна в селскостопанската политика. Трябва да дадем категорична държавна подкрепа на българските производители на храни. Имаме прекрасни природни дадености на води и плодородни почви, които не се използват по предназначение. Предлагаме бързи действия в 5 стъпки“, заяви Корнелия Нинова в края на месец януари 2021 година, при посещението си в Кюстендил по време на връчването на нови членски карти на новоприети членове на БСП.

Лидерът на БСП конкретизира стъпките:

1. Изграждане на напоителни системи, гарантиращи поливното земеделие.

2. Насочване на по-голяма част от субсидиите към производство на плодове, зеленчуци, мляко и месо и към малките и средни фирми.

3. Изграждане на мрежа от фермерски пазари с пряк достъп на производителите с цел намаляване на прекупвачите и оскъпяването на стоките.

4. Подкрепа за биоземеделие с нулеви ставки на ДДС за храни, изработени само от естествени суровини без следи от консерванти, заместители и подобрители.

5. Създаване на електронна борса за онлайн търговия на земеделски продукти.

Сред новите попълнения на партийните редици на БСП в Кюстендил са и млади фермери, които подкрепят политиките за подкрепа на българското земеделие на председателя на партията Корнелия Нинова.

Фейсбук на БСП