Квартал " Изток" в Кюстендил

На 22 октомври 2019 година Здравко Милев посети квартал " Изток". Ето какво сподели след срещите си там.

И в "Изток" живеят хора.
И те са българи, и те са кюстендилци. Уреждат си живота, както могат и както го разбират.

„Изток“ е част от Кюстендил и следва да се развива също както и другите квартали. Ако ще се благоустроява града, това значи да се благоустроява и „Махалата“. Ако ще се създават условия за по-добро качество и стандарт на живот на хората в Кюстендил и селата, това задължително се отнася и за жителите на „Изток“. Не може да твърдиш, че общината грее, развива се, цъфти, а да оставиш едно немалко парче от нея да затъва в мизерия. Провеждането на подобни политики си е чиста дискриминация и лицемерие.

Видях нещо много истинско, красиво и с бъдеще в „Изток“. Училището. Дарихме книги на училищната библиотека. В 4 ОУ „Иван Вазов“ учат 400 деца. Учителите си обичат учениците, правят каквото им е възможно, за да ги задържат в училище.

Защото, знаете, голям проблем е отпадането на ученици от училищната система. Този проблем го има и при нас в Кюстендил. Длъжни сме всички да работим за това децата да учат, да се образоват. Лично поздравявам родителите, които пращат децата си чисти и подготвени на училище, възпитават ги, учат ги на труд, на култура колкото могат. Те са си интегрирани, търсят си начини да се измъкнат от градоустройствените батаци в „Махалата“.

 

Фейсбук на БСП