Време за справедливост

Българска Социалистическа Партия

БСП-Кюстендил с мерки за гарантиране спокойствието на гражданите

БСП-Кюстендил предлага редица мерки за гарантиране спокойствието на гражданите, а именно:
Разширяване на видеонаблюдението  в кв. ”Изток”, усилване на полицейското присъствие, срещи със собственици на дискотеки и нощни заведения и ограничаване на незаконното строителство извън кв.”Изток”, са част от мерките  които предлагат от БСП-Кюстендил , след инцидента от 16 февруари 2019 година. Предлаганите мерки имат за цел да гарантират спокойното ежедневие на жителите  и гостите на града.
„Настояваме местната власт и полицията да си свършат работата по отношение на сигурността в града.Това е искането и на нашите съграждани.Мерките, които предлагаме ще представим на сесията на Общински съвет”, заяви председателят на ОбС на БСП-Кюстендил Росен Раденков.
„По наша информация в кв.”Изток” има само три камери за видеонаблюдение, затова искаме да се разшири кръга на видеонаблюдението.В кв.”Изток” живеят 25% от населението на града по официална информация, а по неофициална сигурно са повече.Камери могат да бъдат поставени на входовете на квартала и в центъра.Искаме да попитаме МВР, какъв е личният състав на полицейското управление в кв. „Изток”.
По наша информация не е достатъчен и ние предлагаме да се удвои.Искаме да знаем колко патрулни автомобила има там и колко такива на общинска охрана.Ако са малко поемаме политическата отговорност да подкрепим предложение към МВР да се увеличи състава, да се създаде усещане, че там присъства държавата”, коментира общинският съветник Наско Гергинов.
От БСП също предлагат да се направят срещи със собственици на дискотеки и заведения с удължено работно време, които да поставят паник бутони, за да може да се реагира бързо и адекватно при възникване на опасна ситуация. В по-натоварените петък и събота вечер да се удвоят патрулите в града, което би респектирало всякакви вандалски прояви.
„Парите, които са необходими предлагам да дойдат от ниското тяло на бившия партиен дом.100 000 лв., които да гарантират живота и здравето на гражданите на Кюстендил”, допълни Гергинов.
От БСП алармират и за големият брой незаконни строежи на къщи отвъд Околовръстният път, местността Решетка, в земеделски земи, които са се увеличили драстично след 2016 г.
„Общинска охрана трябва да вземе мерки срещу тези къщи, които растат като гъби.Една част то циганите при обсъждане на ПУП за кв. „Изток”, искат да си купят терени , за да нямат проблеми с държавата.Общината, контролните строителни органи и собствениците на земеделски земи трябва да проявят нетърпимост, още като се правят първи копки на незаконни къщи, а не като са построени и трябва да се блъскат.
Не става дума да събаряме къщи в квартала, а такива които са върху земеделски земи извън него”, коментира Невена Панчева - общински съветник.

Кандидати за общински съветници от БСП

Местни избори - 27.10.2019 г.

Номер на листата: 56!
БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

    101. Росен Раденков Димитров
    102. Атанас Любомиров Гергинов
    103. Лилия Георгиева Чингарска-Димитрова
    104. Йордан Каменов Тодоров
    105. Невенка Асенова Панчева
    106. Лилия Живкова Евтимова-Алексиева
    107. Бойко Любомиров Клечков
    108. Елена Кирилова Йовева Димитрова
    109. Христо Сашов Цуцумански
    110. Асен Младенов Иванов
    111. Димитър Иванов Соколов
    112. Даниел Владимиров Испорски
    113. Десислава Георгиева Разсолкова
    114. Йордан Николов Костадинов
    115. Тошо Иванов Мухтанов
    116. Севделин Първанов Атанасов
    117. Григор Димитров Велинов
    118. Милена Огнянова Митева
    119. Ганка Чанева Ангелова
    120. Биляна Кирилова Попова-Димитрова
    121. Страхил Христов Данчев
    122. Георги Кирилов Иванчов
    123. Серги Дамянов Цонев
    124. Снежана Иванова Арсова
    125. Стоян Симеонов Ръждавички
    126. Соня Георгиева Павлова
    127. Добромир Руменов Димитров
    128. Даринка Здравчова Маринова
    129. Василка Цветанова Кръстева
    130. Рени Борисова Мирчева
    131. Венера Александрова Тасева
    132. Огнян Любенов Пешев
    133. Таня Георгиева Кирилова
    134. Стоян Тимев Манов
    135. Марио Иванов Янев
    136. Валентина Страхилова Кирилова
    137. Марио Костадинов Георгиев