Гостуване на студентски пленер „В духа на Майстора“ бе открит на 13 юни в къща-музей „Владимир Димитров – Майстора“

Студентски пленер „В духа на Майстора“ бе открит на 13 юни в къща-музей „Владимир Димитров – Майстора“ в кюстендилското село Шишковци, където художникът е живял и творил близо 30 години. 16 студенти от Националната художествена академия участват в тазгодишната инициатива, която се провежда до 22 юни, а творбите им ще бъдат представени на изложба в галерията в Кюстендил.
Форума уважиха Валери Жаблянов – народен представител от Кюстендилски избирателен район, Росен Димитров – председател на ОбС на БСП в Кюстендил, както и общинските съветници от БСП Невенка Панчева, Мирослава Костадинова и Бойко Клечков.
По идея на ОбС на БСП в Кюстендил са поискани, а ПГ на БСП е отпуснала средства за ремонт на бюст-паметника на Владимир Димитров – Майстора в селото.
„ОбС на БСП в Кюстендил се ангажира с подкрепа на пленера, развитието на младите автори и популяризиране на живота и творчеството на най-големия български художник Владимир Димитров – Майстора“, каза народният представител Валери Жаблянов.
„Ние сме политическа партия, която смята, че изкуството в нашата държава трябва да се подкрепя, както и да се дава поле за изява на младите творци, за да показват своите умения“, добави председателят на ОбС на БСП в Кюстендил Росен Димитров.
35294708 204958743663666 6044263705649086464 o

Фейсбук на БСП